Zilverkleurige Kruipertjes

Home > Diensten > Zilvervisjesbestrijding

Wat zijn de Verschillen?

Zilvervisjes en papiervisjes zijn inderdaad vergelijkbare insecten, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen beide. Hier is een overzicht van de verschillen en hoe je ze kunt bestrijden:

Leefomgeving

Zilvervisjes: Komen vaak voor in vochtige ruimtes. Ze houden van vochtige omgevingen, zoals badkamers en keukens maar ook in algemeen vochtige woningen kunnen ze in grote getale voorkomen.

Papiervisjes: Hebben een voorkeur voor ruimtes met hogere temperaturen. Ze zijn vaker te vinden in archieven, op zolders, of in de buurt van verwarmingsbronnen.

Schade

Zilvervisjes: Zijn meestal niet schadelijk, maar kunnen bij grote aantallen kleding of papier beschadigen.

Papiervisjes: Zijn dol op papier en kunnen aanzienlijke schade toebrengen aan boeken, documenten en archieven. Ze eten ook bepaalde soorten lijm, wat kan leiden tot schade aan behang.


Gezondheidsrisico’s

Beide soorten worden over het algemeen niet als schadelijk voor de gezondheid beschouwd, vooral niet in kleine aantallen.

Tips gedeeld voor het voorkomen en bestrijden van zilvervisjes en papiervisjes in huis

Opbergen van Boeken en Papieren

Berg boeken en papieren op in afsluitbare plastic boxen om te voorkomen dat papiervisjes toegang krijgen tot hun voedselbron.

Goede Ventilatie

Ventileer goed om de vochtigheid in huis te verlagen, wat vooral effectief is tegen zilvervisjes.

Kieren en Naden Dichten

Gebruik kit om kieren en naden te dichten, vooral als je last hebt van papiervisjes. Dit voorkomt dat ze zich door het huis verspreiden. Zeker bij zgn. voorzetplinten is dit aan te raden.

Temperatuurbeheersing

Houd de temperatuur laag waar mogelijk, omdat een hoge temperatuur de ontwikkeling van papiervisjes kan bevorderen.

Schoon en Opgeruimd Huis

Een schoon en opgeruimd huis helpt tegen zilvervisjes door het beperken van toegang tot voedsel en kruimels.

Behangen

Breng behang naadloos aan om te voorkomen dat papiervisjes achter loszittende stukken behang kruipen.

Gebruik van Spinnen

Overweeg om spinnenwebben te laten zitten, aangezien spinnen natuurlijke vijanden zijn van papier- en zilvervisjes.

Chemische Bestrijding

Als laatste redmiddel kunt u chemische bestrijdingsmiddelen in laten zetten die zijn toegelaten en een toelatingsnummer van het Ctgb hebben.

Bestrijding van Zilver- en Papiervisjes

Huismiddeltjes

Regelmatig schoonmaken en stofzuigen om voedselbronnen te verwijderen. Luchtvochtigheid verlagen door goed te ventileren, vooral in vochtige ruimtes.

Chemische Bestrijding

In ernstige gevallen kan het nodig zijn om chemische middelen te gebruiken. Dit moet echter voorzichtig en volgens de instructies gebeuren. Wij hebben de expertise dit correct en effectief uit te voeren.

Preventie

Goede isolatie en het dichten van kieren en gaten om te voorkomen dat ze binnenkomen. Het droog en schoon houden van ruimtes.

Neem de onzekerheid weg door plaagdieren te weren!

Vraag vandaag nog een offerte aan en laat ons een bestrijdingsplan op maat maken dat naadloos bij uw ruimte en budget past.