Zwam & Schimmel

Home > Diensten > Zwambestrijding

Risico’s van Zwam & Schimmel

Het bestrijden van zwam & schimmel in huis of kruipruimte is belangrijk vanwege de potentiële schade aan bouwconstructies en de mogelijke gezondheidsrisico’s. Hier zijn enkele belangrijke punten over zwammen en hoe deze te bestrijden:

Structuurschade

Verlaagt de draagkracht van balken en steunmuren, wat kan leiden tot ernstige bouwkundige schade.


Gezondheidsrisico’s

In grote hoeveelheden kan zwam allergische reacties veroorzaken, vooral bij mensen met bestaande ademhalingsproblemen.


Vochtbeheersing

Het controleren en beheren van vocht in huis is essentieel om hergroei te voorkomen. Zorg voor goede ventilatie, repareer lekkages en houd kruipruimtes droog.

Volledige Verwijdering

Het is cruciaal dat zwam volledig wordt verwijderd. Als dit niet gebeurt, zal de zwam terugkeren en blijven groeien.


Professionele Bestrijding

Gezien de complexiteit van zwambestrijding en de potentiële gezondheidsrisico’s, is het aan te raden Dé-M Bedrijfshygiëne & Plaagdierenbeheersing in te schakelen. Professionals kunnen de zwam effectief identificeren, de bron van vochtigheid aanpakken en een passende bestrijdingsstrategie uitvoeren.


Structurele Reparaties

Beschadigde structuren door zwam moeten gerepareerd of vervangen worden om de integriteit van het gebouw te waarborgen.

Stappen bij Zwambestrijding door Dé-M Bedrijfshygiëne & Plaagdierenbestrijding

Inspectie

Het eerste wat wij doen, is langskomen om het probleem grondig in kaart te brengen. Dit is een essentiële stap om de omvang van de zwambesmetting en de benodigde behandeling te bepalen.

Prijsopgave

Na de inspectie ontvangt u een scherpe prijsopgave. Deze prijsopgave is gebaseerd op de ernst van de zwambesmetting en de benodigde werkzaamheden om deze te bestrijden.

Plan van Aanpak

Bij akkoord wordt er samen met u een plan opgesteld voor de bestrijding van de zwam. Dit plan omvat de specifieke stappen die genomen worden om de zwam volledig te verwijderen en verdere schade te voorkomen.

Neem de onzekerheid weg door plaagdieren te weren!

Vraag vandaag nog een offerte aan en laat ons een bestrijdingsplan op maat maken dat naadloos bij uw ruimte en budget past.